Фотоепилация със SPA TOUCH

Post Image: 
Body: 

Импулсът на най-добрия апарат Spa Touch е 11 кв. см (5/2.2см) за 10 лв. За сравнение при IPL импулсът от 3 кв. см струва 3 лв.

Всеки, независимо дали е мъж или жена, се стреми да има абсолютно гладка кожа, което е символ на чистота и красота. Много и разнообразни са начините за обезкосмяване. Напоследък се наблюдава ориентиране към по-бързите, по-новите и по-ефективни методи, защото са обещаващи и имат по-дълготраен ефект.

Два са новите апаратни методи на епилация - лазерна и фото - епилация. При първата унищожаването на космените луковици се постига с единични лазерни лъчи. Генерирането им е трудно, апаратурата е обемиста и много скъпа, ползват се защитни средства за очите на персонала и пациента. За лазерната епилация трябва да се знае, че е подходяща за отстраняване предимно на тъмни косми върху светла кожа и не действа на бели и руси косми. Не се препоръчва провеждането й след кола-маска, плажен тен, при тъмна кожа, захарен диабет, бременност и други. Обикновено след манипулациите се наблюдава зачервяване и оток. Има опасност от депигментация на участъците и един месец след това трябва да се избягва излагане на слънчеви лъчи. При фотоепилацията, която е най-новото развитие на идеята за светлинна епилация, се въздейства върху пигмента в клетката на корена на косъма чрез интензивен светлинен поток от импулсна лампа, която разрушава луковицата и косъмът пада. Спектърът е по-широк и безвреден. Апаратурата е по-евтина, процедурата - по-бърза и в резултат на това цената на процедурите спада значително.

Фотоепилацията има уникалното преимущество, че е приложима при всякакъв вид и цвят косми, и всякакъв тип кожа. Енергията и продължителността на въздействие на импулса се избират съобразно индивидуалните особености на кожата и космите на пациента. Процедурата не предизвиква усложнения, няма зачервяване и реакция на обработвания участък. Безболезнена е и удобна за приложение. Ефектът от фотоепилацията е изтъняване и намаляване броя на космите, както и удължаване на периода на растеж на космите, така че първоначалните интервали от 2-3 месеца между сеансите впоследствие достигат продължителност до една година.

Медицинският център „Естетична хирургия и естетична медицина" има богат опит, като извършва тази дейност с най-качествения апарат за фотоепилация - Spa Touch.

Източник: cosmeticsurgery.bg