Млад български лекар е избран в управата на Европейското дружество по радиология

Post Image: 
Body: 

Младият български лекар д-р Цветелина Тенева е избрана за официален член в борда на RTF – Radiology Trainee Forum – младежката организация на радиолозите към ESR- European Society of Radiology, като за пръв път България ще има собствен представител в тази общност.

Д-р Тенева е избрана за мандат от 1 година (март 2017 до март 2018) заедно с още четирима специализанти по радиология от други европейски страни- Латвия, Словения, Испания и Италия. Тяхната задача е да отговарят за всички специализанти по радиология в цяла Европа, членове на ESR.

Форумът отговаря за обучителни ежемесечни семинари, онлайн-обучителни платформи, международни проекти и други. към важните задачи е и организацията на годишния конгрес на ESR с фокус върху лекциите и уоркшоп-сесиите с насоченост към младите рентгенолози (догодина конгресът ще се проведе във Виена от 28.февруари до 4.март – http://myesr.org/congress)

За RTF – Radiology Trainee Forum

Задачата на RTF е да представя интересите на младите специализанти по Образна диагностика в общността на ESR, с фокус на образование, кариера, научна дейност и обменни програми.

Основната цел на RTF е да предостави на всички специализанти в Европа еднакво ниво на обучение. Голяма стъпка в тази насока е съставянето и издаването на Training curriculum – обучителен наръчник- http://myesr.org/education/training-curricula.

От RTF зависят много от дейностите на европейската общност, планирани през годината

За д-р Цветелина Тенева

д-р Цветелина Тенева е специализант по Образна диагностика в Университетската болница „Света Марина“ във Варна. Усъвършенства се в областта на онкорадиологията и абдоминалната радиология.

Преподавател е в катедрата и участва активно със студентите по медицина в конгреси и симпозиуми с рентгенологична насоченост.

Член е на Българската асоциация по радиология, на Европейската общност по Радиология (ESR) и на новосформираната българска младежка организация по образна диагностика Radiology Together към Българското дружество по кардио-торакална радиология.

През 2017 година д-р Тенева бе избрана за член на Radiology Trainee Forum, което е не само лично постижение, но и успех за българските млади рентгенолози, чиито интереси активно могат да бъдат защитавани и пропагандирани в европейската общност.

Източник: medicalnews.bg