Спомняте ли си тийнейджърските години, когато сякаш всички неща, които ни притесняваха, бяха от решаващо значение за щастието ни? А колко от тези неща все още имат значение за вас?

Всеки може да види, че възрастните хора и внуците им имат специални отношения. Психолозите, работещи и с двете групи, са забелязали по-голямата свобода, с която малчуганите общуват с баба  и дядо, отколкото с родителите и различното отношение на възрастните хора към децата на своите наследници.

Препоръчваме ви да прегледате тези 26 прости съвета. Вярно е, че може да не съгласите с някои от тях, но ви уверяваме, че тук ще откриете много такива, които да ви послужат като храна за размисъл и най-вече потенциал за намиране на път към щастието.

Изследвания на състоянието на глобалното щастие от последните години посочват Дания, Норвегия и Швеция за едни от най-щастливите страни в света. Скандинавците следват набор от правила, благодарение на които се наслаждават на живота всеки ден. Смятаме, че е време да разберете повече за това и изглежда всеки има какво да научи от тези щастливи народи.

1. Скромност и уважение към другите.

В скандинавските страни съществува т.н. закон на Янте - набор от правила, които подчертават личностното поведение.

Нашето тяло е една от най-сложните машини, съществувала някога. Като всяка друга машина, то непрекъснато изпраща информация за дефекти: в този случай, за работата на нашите вътрешни органи и системи. Въпреки всичко, ние често пренебрегваме това, което нашето тяло се опитва да ни каже.

Трудно е да не отвърнете, когато някой се държи грубо с вас. Въпреки това, ако се съпротивлявате срещу първоначалната си склонност да се защитите и отговорите на нетактичните въпроси или неподходящите коментари, без да губите самообладание, може да се изненадате от това , което ще се случи.

Всичко в живота се придържа към логиката. Всяка причина има последствие. Така че, какво правите, когато искате вашите взаимоотношения да достигнат нови нива на съвършенство? По-често, отколкото предполагаме, ние просто седим и очакваме това да се случи. При условие, че имате способността и решителността, вие може да се научите да бъдете по-нежни и по-внимателни.

Понякога се чувстваме уморени и не знаем защо? Причината е, че сме склонни да изграждаме навици, които отнемат от нашата енергия. Но как може да избегнем това? Решението е лесно - нужно е само малко воля, за да го направите. Това са 10 неща, които отнемат от нашата енергия и решенията за всяко едно от тях, предложени от Далай Лама.

Pages