Ноктите може да бъдат огледало на човешкото здраве. Разбира се, посещението при маникюрист повлиява външния им вид, но красотата, която дава балансираното хранене, не може да бъде заменена с никакви възстановителни и естетически процедури.

Диетолози съветват да се консумират на ден поне пет порции плодове. Скорошно проучване на американски диетолози обаче показва, че бананите могат и да навредят на организма. Експерти в областта на здравословния начин на живот препоръчват човек да се откаже от консумирането на банани сутрин за закуска.

Екстрасистолията представлява вид аритмия, която възниква поради забавена възбудимост на няколко отдели на миокарда или на целия такъв. Това нарушение на сърдечния ритъм се усеща като прескачане на сърцето.

Емфизем на белия дроб е заболяване, което поразява дихателните пътища. За него е характерно патологично увеличаване на въздушното пространство на бронхиолите, съпроводено от изменения на стените на алвеолите с деструктивно-морфологичен характер.

Ендометриозата е заболяване при жените, което се характеризира с това, че в различни тъкани и органи се развиват клетки на ендометрума (маточна лигавица).

Причините за възникване на проблема може да бъдат от страна на имунната и хормоналната системи (прекомерни количества от женския хормон естроген и недостиг на прогестерон), които предизвикват неконтролиран растеж на ендометрума, неговото продължително отхвърляне със засилено кървене.

Медът е източник на всички елементи, които са крайно необходимо на човешкия организъм. В сладкия продукт има множество витамини (В9, С, РР), минерални вещества (желязо, калий, флуор, цинк) и органични киселини (оцетна, млечна, мравчена, лимонена, глюконова, маслена).

Според изследвания един от трима души е предразположен към диабет. Експертите смятат, че броят на предразположените ще се увеличи драстично през следващите 40 години. Около 79 милиона възрастни са с преддиабетно състояние и тази статистика е тревожна. Хубавото е, че сами бихте могли да контролирате нещата, изграждайки режим със здравословни храни.

 

Ето някои полезни препоръки:

 

Сърцето е един от най-важните органи, но изненадващото е, че ние се грижим най-малко за него: натоварваме го ежедневно със стрес и нездравословно хранене. И това е много лошо, защото мазните храни повишават нивата на холестерол, водещо до натрупване на плаки по кръвоносните съдове, което пречи на сърцето да работи правилно.

В превод от древногръцки език терминът "ларингит" означава ларинкс и определя уязвимата част от тялото при инфекция. Развитието на заболяването започва с възпаление на лигавицата на ларинкса, оток на гласните струни. Ако е засегнато началото на трахеята, то тогава проблемът се определя като ларинготрахеит.

Pages